петак, 15. фебруар 2013.

ЧАСНИЈЕ ДАТИ ОСТАВКУ НЕГО ПРЕДАТИ КОСОВО

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница оценио је данас да је председник Републике Томислав Николић упутио поруку да се на Косову укида државност Србије и додао да је часније поднети оставку него бити „саучесник у предаји Косова“.

„Председник Србије упутио је поруку за Дан државности да се укида државност Србије на Косову и Метохији. Оно што председник Србије зове паралелним институцијама заправо су институције државе Србије на Косову, а њихово укидање и замена за институције Косова није ништа друго него укидање сваког државног присуства Србије на Косову“, наводи се у изјави Коштунице.

Председник ДСС оценио је да то значи да је на „Сретење (Дан државности) председник Србије обзнанио план за предају наше државности у руке албанских сепаратиста“.

„Знам да ће унапред бити изречено много неистина како би се сакрила суштина предаје српске државности на Косову. Али, упозоравам да никада ниједан Србин није добровољно предао Косово. Косово су и до сада на силу отимали, а Србија не треба да буде саучесник таквог ужасног насиља над њом самом. Хиљаду пута би било часније поднети оставку него бити саучесник у предаји Косова“, навео је лидер ДСС-а.

Према његовим речима, ДСС је овим ставом рекла истину и „спасила душу“, док је на председнику Србије да још једном размисли да у „складу с положеном заклетвом одбије да буде саучесник у отимању српске територије“.

 

0 коментара:

Постави коментар