недеља, 18. март 2012.

СЕПАРТИСТИ И ДАНАС ПОЗИВАЈУ НА НАСИЉЕ


Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио је данас да још нису нађени починиоци насиља над Србима на Косову 2004. и да на годишњицу тог погрома албански сепаратисти поново позивају на насиље и прете да ће силом спречити одржавање избора на Косову.
 “Прете да ће силом спречити одржавање избора на Косову и Метохији. Ми хоћемо демократско право да организујемо изборе, албански сепаратисти хоће насиље. Тиме по ко зна који пут потврђују да је насиље друго име за лажну државу Косово“, рекао је Коштуница .
  Према његовим речима, све што је до сада урађено на отимању Косова од Србије представља голо насиље и најгрубље кршење правног основа на коме почива међународни поредак.  „Устав Србије је последња брана за отимање Косова и Устав је зато трн у оку свима који би дефинитивно да виде Косово одвојено од Србије.Устав је својом вољом донео народ и српски народ је заправо онај бедем који брани своје Косово и свој Устав“, поручио је Коштуница.
 Председник ДСС-а је навео да међународне снаге на Косову нису за све ове године успеле да нађу и казне починиоце за мартовски погром, убијање Срба и паљење њихових кућа.  „Нико из међународне заједнице данас није одао пошту пострадалим Србима и јасно осудио као неприхватљиво насиље над Србима. То је порука да је заправо насиље над Србима, само зато што су Срби, дозвољено и некажњиво“, оценио је Коштуница.
Извор
Демократска странка Србије Бајина Башта

0 коментара:

Постави коментар