четвртак, 3. мај 2012.

Између ЕУ и Србије – бирамо Србију

Председнички кандидат Демократске странке Србије Војислав Коштуница поручио је данас да је политичка неутралност Србије гарант њене слободе, економског проспeритета, очувања целовитости земље и националних и државних интереса.

 

На завршном предизборном скупу у Београду, одржаном у препуном Центру „Сава“, Коштуница је рекао да је политичка неутралност право име за слободу Србије и додао да је политика да Европа нема алтернативу „плиткоумна и погубна“.

Коштуница је казао да ДСС излази на изборе са намером да економски опорави Србију и да је циљ странке да Србија има економску слободу.

Лидер ДСС је, такође, навео да је до сада постојала једна догма – да Европа нема алтернативу, а сада се прави друга – „да они који су на власти поручују да се без њих не може“.

Коштуница је додао и да смо сведоци покушаја да се направи октроисани устав по налогу из Брисела и да се промени садашњи за који је глас дао и покојни патријарх Павле.

Он је поновио да је Косово и Метохија саставни део Србије и да Србија неће и не сме да буде члан ЕУ и НАТО-а, уз поруку да ће сарађивати са свима у складу са својим интересима.

Говорећи о јужној српској покрајини Коштуница је нагласио да на 100. годишњицу ослобођења Косова данас имамо албанске царинике и полицију и признање Косова са звездицом.

- Док има храброг народа на Косову и Метохији и у централној Србији, никада се нећемо помирити са тим да Косово није српско. Ових дана се може чути да је Србија пред вратима НАТО-а. Србија је видела та врата 1999. године – рекао је лидер ДСС и оценио да то нису била отворена врата НАТО-а, већ отворена врата пакла.

Пред нама је, додао је, прилика и повластица да се изборимо после толико деценија у којима је Србија била нешто друго – југословенска, комунистичка, а сада неки хоће да буде европска – да буде оно што хоћемо свим својим бићем – српска.

- Ми јесмо за Европу, али нећемо да будемо под капом Европске уније – истакао је Коштуница.

У недељу, 6. маја, бирамо између лажи и истине, туђега и свога, уцене и слободе. Избор је лак, поручио је Ненад Поповић, потпредседник Демократске странке Србије.

- Једини излазимо са два програма, политичким, садржаним у књизи председника Коштунице “Зашто Србија а не Европска унија” и економским под називом “Нова индустријализација”. Ова два програма имају исти фундамент, политичку неутралност – објаснио је Поповић и додао да ће ДСС када дође на власт обезбедити 10 милијарди евра из Руске Федерације који ће бити уложени у производњу, што значи развој привреде и бољи живот свих грађана.

- Очуваћемо нашу највећу конкурентску предност, Споразум о слободној трговини са Русијом који имамо једини у Европи. Али зато нам је потребна политичка неутралност. Потребна нам је како Руси не би, уколико уђемо у ЕУ, увозили јабуке из Француске а шљиве из Пољске, већ из Србије. Зато хоћемо сарадњу са ЕУ, најбољу могућу, али не и чланство. Време је гледамо себе, наш национални интерес, српски интерес, и да прогласимо политичку неутралност, ту историјску идеју нашег председника Војислава Коштунице – закључио је Поповић.

На скупу су говорили и Милица Радовић, Милош Јовановић, Петар Петковић, Александар Поповић, Марко Јакшић, Мирослав Петковић, Синиша Ковачевић, Санда Рашковић Ивић, Милош Алигрудић и Слободан Самарџић.

0 коментара:

Постави коментар