понедељак, 2. април 2012.

ЗА СРБИЈУ ЗНАШ ЗАШТО" У ЛЕСКОВЦУ

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница рекао је у Лесковцу да је политика политичке неутралности земље, коју заступа странка, реална, остварива и одржива.

Коштуница је, на предизборној конвенцији „За Србију – знаш зашто“, казао да политика „ЕУ нема алтернативу“ представља погрешан пут Србије и казао да наша земља не треба да везује своју судбину нити за један државни савез.

„Србија треба да остане исток западу и запад истоку, јер на тај начин поштује своју традицију. Политика неутралности није конфронтација са ЕУ и није изолација Србије“, поручио је Коштуница.

Он је рекао да је Србија од потписивања ССП била само на губитку и да је за протекле 2-3 године тај губитак био и политички и материјални и морални.

Лидер ДСС је казао да су све земље пре „чланске карте“ за Европску унију добиле „чланску карту“ за НАТО, и упитао зашто би наша земља слала младе људе да бране туђе интересе.

Коштуница је оценио да су предстојећи избори „бити или не бити“ за Србију и позвао грађане да гласају за политику неутралности и за уређену Србију.

Потпредседник  ДСС-а Слободан Самарџић је критиковао актуелну власт и њену политику према Косову и Метохији, и оценио да „какав је однос те власти према Косову, такав је и према другим деловима Србије, и према самој Србији“.

Функционери ДСС-а, који су говорили на конвенцији, рекли су да резултат наредних избора треба да буде формирање одговорне власти која ће очувати националне и државне интересе Србије.

0 коментара:

Постави коментар