четвртак, 5. април 2012.

ВОЈИСЛАВ КОШТУНИЦА КАНДИДАТ ДСС ЗА ПРЕДСЕДНИКА

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница кандидат је ДСС-а на председничким изборима, одлучило је данас Председништво ДСС.

Коштуница је на конференцији за новинаре рекао да је прихватио да буде председнички кандидат да би што боље и што више заступао идеју о политичкој и војној неутралности Србије иза које, како је навео, стоје не само ДСС, већ и велики број грађана.

„Суштина те идеје је да се не буде чланица Европске уније, али да се истовремено сарађује са свим другим државама, па и са чланицама Уније, кроз конкретне споразуме. Идеја политичке неутралности није изолација земље већ сасвим супротно“, казао је Коштуница у седишту ДСС.

Према његовим речима, Србија треба односе са другим земљама да гради полазећи од својих интереса и идеја о политичкој и војној неутралности, како је оценио, може Србију извести из тренутног безизлаза.

Он је навео да кроз ту идеју Србија може сарађивати са више земаља него као чланица ЕУ, јер би чланством била усмерена само на Унију.

„То је више него активна политика. Политичка неутралност значи да Србија може као слободна боље да брани свој територијални интегритет, који се кроз чланство у ЕУ не може сачувати. Такође, улазак у ЕУ подразумева улазак у НАТО и зато смо ми за политичку и војну неутралност“, рекао је председник ДСС.

Коштуница је оценио и да се са том идејом далеко боље могу уредити односи управо са ЕУ, као и са Русијом и САД.

„ДСС свом снагом и срцем стоји иза идеје политичке и војне неутралности Србије“, поручио је лидер ДСС.

Одлуку о кандидатури Коштунице за председника Србије, новинарима је у седишту странке саопштио потпредседник ДСС Слободан Самарџић и том приликом изразио очекивање да ће на председничким и парламентарним изборима ДСС остварити повољан резултат.

„Одлуку смо донели једнодушно данас на редовној седници Председништва и она је за нас била очекивана оног момента кад смо сазнали за преседан да ће председник Србије дати оставку и да ће председница парламента расписати председничке изборе“, навео је Самарџић.

Он је оценио и да се грађани Србије сећају да су периоди у којима је Коштуница био председник па премијер Србије, били периоди просперитета.

„Војислав Коштуница је највећи гарант за Србију и ДСС ће остварити повољан резултат на председничким и парламентарним изборима. Очекујемо бескомпромисну борбу и ДСС је спреман у сваком погледу“, истакао је Самарџић.

0 коментара:

Постави коментар