петак, 20. април 2012.

ПРЕДИЗБОРНА КОНВЕНЦИЈА У ЗАЈЕЧАРУ

ПРЕДИЗБОРНА КОНВЕНЦИЈА „ЗА СРБИЈУ ЗНАШ ЗАШТО“ У ЗАЈЕЧАРУ

Председник Демократске странке Србије и кандидат за председника за предстојећим изборима Војислав Коштуница, изјавио је  на предизборној конвенцији у Зајечару да је „бесмислица и лаж“ да за Србију Европска унија нема алтернативу и додао да се од нас тражи да у ту заједницу уђемо као „народ без државе“.

„Демократска странка Србије одавно се залаже за политичку неутралност. Немамо ништа против сарадње са Европској унијом, али смо одлучно против учлањења у ову заједницу, од које ћемо само имати штете. Залажемо се за сарадњу са целим светом, али уз очување државних интереса, без везивања за било какву заједницу или војни савез“, рекао је Коштуница и поткрепио овај став примерима колико нас је до сада коштао европски пут актуелне власти и шта је Србија све због тога изгубила.

„Стављањем потписа на Споразум о придруживању 2008. године неко је направио савез са државама које су признале независност Косова и одузеле нам део територије. На европском путу Србије добили смо албанске царинике на граници између Србије и Косова, овај део Србије говори у своје име у свету само са неком звездицом која ће у међувремену избледети, проглашавамо акт о Сребреници и тако признајемо да су Срби злочиначки народ“ – рекао је Коштуница и додао да смо за узврат добили кандидатуру.

„Замислите, Србија је са својом историјом постала кандидат нечега чији члан можда никад неће постати, па какав је то успех?“ запитао се он и подсетио на период када је Демократска странка Србије била на власти.

„Управљали смо Србијом од 2004. до 2008. године. Ви знате да ли је данас боље или горе, колике су сада плате и пензије, колико вреди динар, у каквом су стању привреда и пољопривреда?“.

На предизборној конвенцији Демократске странке Србије у Зајечару економски програм ове партије представио је Ненад Поповић, потпредседник ДСС-а, који је изнео три основна програмска циља: нова индустријализација, запошљавање и развој домаће привреде, што ће бити остварено уз улагања у грађевинарство, пољопривреду, енергетику и инфраструктуру, који упошљавају 90 одсто домаће индустрије.

„Основаћемо интервентни фонд за велике системе, развојну банку за мала и средња предузећа и извозну банку за извознике и тако омогућити економски развој. Ми сматрамо да је много важније развој базирати на великим привредним системима и великим компанијама, за шта је добар пример Немачка, него развијати само мала и средња предузећа, као што су урадиле Грчка, Португалија и Шпанија“ – рекао је Поповић на скупу ДСС-а у Зајечару.

0 коментара:

Постави коментар